Werken vanuit huis? 3 tips voor het creëren van een optimale thuiswerkplek

Comments Off on Werken vanuit huis? 3 tips voor het creëren van een optimale thuiswerkplek

Dankzij de coronacrisis is het thuiswerken in een ware lift gekomen. Niet alleen werkgevers, maar ook werknemers zien er de voordelen van in. Zo kan er bijvoorbeeld behoorlijk op de reiskosten van het woon-werkverkeer worden bespaard. Ook houden werknemers die ver van hun werk wonen zo flink meer tijd over omdat ze niet iedere dag heen en weer hoeven te pendelen. Werk jij ook vanuit huis? Dan is het belangrijk om een goede thuiswerkplek te creëren waar jij comfortabel en geconcentreerd kunt werken. Hieronder lees je drie tips voor het creëren van zo’n optimale thuiswerkplek.

Zorg voor voldoende frisse lucht en een aangename temperatuur

Je hebt het vast al wel eens gemerkt dat het een stuk moeilijker is om je te concentreren wanneer de ruimte waarin je je bevindt onaangenaam warm of juist koud is. Onze hersenen hebben namelijk een bepaalde omgevingstemperatuur – niet te warm, maar ook niet te koud – nodig om goed te kunnen functioneren. Een airco is uiteraard ideaal om het binnenklimaat te kunnen reguleren, maar past helaas niet altijd binnen het budget. Wel kun je zorgen voor voldoende frisse lucht door een raam op een kiertje te zetten. Zo krijgen onze hersenen de zuurstof die ze nodig hebben.

Zorg dat je goede raambekleding voor de ramen hebt hangen

De zon die continu op het beeldscherm schittert is uitermate vervelend. Ook wordt je gemakkelijker afgeleid wanneer je geen raambekleding voor de ramen hebt hangen. Genoeg reden dus om je eens te verdiepen in goede raambekleding, zoals jaloezieën van RaamDecoratieDeal bijvoorbeeld. Jaloezieën zijn ontzettend veelzijdig en zijn daarom ook zeer geschikt voor een thuiswerkkantoor. Er is geen enkele andere soort raambekleding waarmee je de lichtinval zo precies kunt regelen als met jaloezieën. Zo kun je tegelijkertijd profiteren van natuurlijke lichtinval én privacy.

Voorkom RSI klachten met een verstelbare bureaustoel en een ergonomische muis

Niet alleen op kantoor is het belangrijk dat je op een verantwoorde en ergonomische manier kunt werken, ook jouw thuiswerkplek zou eigenlijk aan de Arbo-regels moeten voldoen. RSI klachten, maar ook andere gezondheidsklachten uiteraard, zijn zeker geen pretje en wil je het liefst voorkomen. Onderschat het belang van een verstelbare bureaustoel en een ergonomische muis dan ook zeker niet! Zie het als een investering in je gezondheid.

 

https://raamdecoratiedeal.com/
August 5, 2022 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar