Wat is het verschil tussen camping en glamping?

Comments Off on Wat is het verschil tussen camping en glamping?

Hoezeer je ook dol bent op het drukke stadsleven, iedereen heeft af en toe behoefte aan rust en ruimte. Daarom trekken we in onze vrije tijd ook massaal de natuur in. We genieten van bossen, heidevelden en meertjes. Als je op vakantie wilde genieten van de natuur, koos je als van nature voor een camping vakantie.

Sinds kort hoor je echter steeds vaker dat mensen kiezen voor een glamping verblijf. Glamping lijkt op sommige punten op camping, maar er zijn verschillen.

Vakantie op de camping

Camping staat voor back-to-basics. Het is wat spartaans, maar voor de liefhebber van de camping is dat juist de charme.

Even afscheid van het comfort van alledag. Je zet je tentje op de camping, kookt op een eenpits gasstel (soms op open vuur)en slaapt op een luchtbedje of –matje. Camping is voor de avonturier.

Vakantie op de glamping

Nagenoeg iedereen houdt van het beleven van avonturen. En er zijn maar weinig mensen die in de natuur niet kunnen ontspannen. Maar dat spartaanse? Dat is niet voor iedereen. Wie wel wil genieten van de natuur, maar geen zin heeft in een lijdensweg, is glamping bedacht. Bij glamping verblijf je in een kant-en-klare accommodatie, die helemaal is ingericht.

Op glampings.com staat een ruime selectie glamping-accommodaties. Er zijn veel keuzemogelijkheden. Kies bijvoorbeeld een ruime safaritent. Geheel gemeubileerd (met echte bedden), maar het dichtste bij de pure camping-beleving. Is meer comfort gewenst? Dan kies je voor een lodge of tiny house.

Wil je iets bijzonders? Dan kun je ook gaan voor een yurt, een safaritent of zelfs een oud wijnvat.

Welke glamping je ook kiest, de accommodatie maakt deel uit van een vakantiepark met allerlei faciliteiten waar je gebruik van kunt maken. Zo kun je de ene dag lekker in het zwembad spartelen en eet je in het restaurant, terwijl je de andere dag na een stevige hike geniet van de bbq.

Voor wie is glamping?

Kijk, als je écht geen comfort wilt, is glamping niet voor jou. Maar voor ieder ander is glamping een goed vakantieplan. Je geniet van de buitenlucht, maar hebt elektriciteit, sanitair en kunt fatsoenlijk avondeten. Voor gezinnen is glamping helemaal geweldig, want de meeste glampings hebben, naast een zwembad en speeltuin, een actief animatieteam.

Boek jouw glamping

Glamping lijkt heel erg op ouderwets kamperen. Sterker nog, vaak zie je op één vakantiepark zowel gasten die kiezen voor glamping als voor camping. Maar soms zijn het de kleine dingen die een groot verschil maken. Die kleine verschillen maken dat zelfs de meest verstokte hotelgast kan genieten van glamping.

Oh, en hoe avontuurlijk glamping ook is, het boeken van je glamping doe je zonder gedoe. Gewoon, met een paar muisklikken op www.glampings.com.

January 15, 2021 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar