Hoe creëer je opbergruimte in een kleine slaapkamer?

Comments Off on Hoe creëer je opbergruimte in een kleine slaapkamer?

Een slaapkamer op zich zelf inrichten is al een aardige klus, maar een kleine slaapkamer brengt nog meer moeilijkheden met zich mee. Er zijn een aantal onderdelen die terug moeten komen in de slaapkamer, en daar moet je wel ruimte voor creëren. Het is belangrijk dat je de ruimte zo in richt dat je het comfort hebt, en daarbij ook zorgt voor een mooie uitstraling. De vraag is wat je kan doen om de ruimte over te houden in de kleine slaapkamer, en wat je kunt doen om voldoende opbergruimte te hebben. Deze vragen worden verder in deze blog beschreven en beantwoord.

Aantal spullen

Als je geen grote slaapkamer hebt is het handig om ook niet te veel spullen te plaatsen. In eerste instantie is het belangrijk om de essentiële onderdelen terug te laten komen. Daar vanuit kan je meerdere spullen toevoegen. Om een slaapkamer een mooie en nette uitstraling te geven is het soms beter om minder producten te plaatsen in de slaapkamer.

Optimaal benutten van de slaapkamer

Elke kleine slaapkamer heeft zijn eigen afmetingen. Het kan zijn dat de kamer bijvoorbeeld niet breed is maar wel lang, of dat de kamer hoog is maar niet breed of lang. Het is dan belangrijk om de slaapkamer optimaal te gebruiken in de afmetingen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van hoogslapers voor hoge slaapkamers. Met optimaal benutten wordt ook bedoeld dat je elke plek moet gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de plekken rond de deur van de slaapkamer. Vaak wordt daar niks mee gedaan. Boven de deur zit bijvoorbeeld vaak ruimte om een plank te plaatsen. Of aan de deur kan je een haakje monteren. Het is belangrijk om creatief te zijn in het vinden van ruimte, als je heel creatief bent kan je zelf daar dingen voor maken, maar steeds meer meubelpartijen verkopen deze handige ideeën ook.

Opbergmogelijkheden

Een slaapkamer kan niet zonder opbergruimte. Je zal toch ergens je kleding en andere spullen kwijt moeten. Je kan kiezen om een kledingkast aan te schaffen, maar over het algemeen nemen deze kasten veel ruimte in beslag, en die ruimte heb je misschien wel helemaal niet. Er is ook de mogelijkheid om kasten te vermijden en te kiezen voor andere opbergmogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld denken aan bepaalde manden of lades die je onder het bed kan doen of aan haakjes aan de muur voor bepaalde kleding. Een tip is om een bed met opbergruimte te nemen. Een bed is het belangrijkste onderdeel in de slaapkamer, en waarom de ruimte van het bed ook niet gebruiken om andere spullen op te bergen.

Ruimte groter laten lijken

Er zijn ook andere manieren om de slaapkamer groter te laten lijken dan deze kamer eigenlijk is. Zo is het gebruik van daglicht belangrijk overdag en kunnen spiegels ook helpen. Genoeg licht zorgt ervoor dat je alle hoeken van de kamer ziet, en meer het gevoel van ruimte hebt. Een spiegel kan daarbij ook de ruimte groter laten lijken. Ook zijn lichte kleuren op de muur, en meubels met lichte kleuren vaak beter voor het gevoel van ruimte.

September 2, 2021 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar