Ga je klussen? De juiste klusbescherming vind je bij gereedschap-expert.nl

Comments Off on Ga je klussen? De juiste klusbescherming vind je bij gereedschap-expert.nl

Bij doe-het-zelfwerkzaamheden kunnen stof, vuil of spatten door de lucht vliegen. Daarom is beschermende kleding essentieel. Niet alleen het gereedschap moet voldoen aan de hoogste eisen, dit geldt ook voor jezelf en je kleding. Maar onder welke omstandigheden moet je een veiligheidsbril, stofmasker of gehoorbescherming gebruiken? Dat leggen wij je in deze blog uit. Lees dus snel verder!

Stofmaskers

Mondbescherming zorgt ervoor dat je luchtwegen worden beschermd tegen stoffen die vrijkomen tijdens het klussen. Je luchtwegen worden o.a. beschermd tegen schadelijke stoffen. Denk hierbij aan verfdampen of fijnstof dat vrijkomt bij houtbehandeling. Fijnstofmaskers zijn gemaakt van zacht materiaal waarmee je je gezicht optimaal kan beschermen tegen fijnstof. Vanwege het zachte materiaal waar de maskers van zijn gemaakt kan je deze lange tijd dragen. Ideaal voor langdurige klusprojecten!

Veiligheidsbril

Veiligheidsbrillen moeten voldoen aan de Europese veiligheidsnorm EN166. In tegenstelling tot gewone brillen biedt een veiligheidsbril voldoende oogbescherming. Er zijn ook ruimzichtbrillen op de markt die helemaal aan aansluiten op de gezichtshuid. Deze brillen zijn vergelijkbaar met een skibril.  Ruimzichtbrillen bieden nog meer bescherming voor je ogen dan een ‘gewone’ veiligheidsbril. Veel van deze brillen kun je ook gebruiken om over je bril heen te zetten.

Kniebeschermers

Voorkom knieletsel, enorme blaren op je handen of misschien wel erger. Of je nu aan het werk in de bouw of thuis aan het klussen bent, kniebeschermers zijn altijd welkom. Wanneer je langdurig op je knieën moet werken zijn kniebeschermers ideaal. Zij zorgen ervoor dat er geen schade ontstaat aan je knieën en zorgen voor voldoende comfort tijdens het klussen.

Gehoorbescherming

Veel klussers denken dat het niet zo erg is om even blootgesteld te worden aan een hard geluid. Dit is een misvatting. Blootstelling aan te veel lawaai in een korte tijd kan ook uw gehoor beschadigen. De beste methode voor gehoorbescherming voor u hangt af van wat u doet. Ben je van plan om te gaan boren, zagen of het gras te maaien? Dan kun je kiezen voor een oorkap. Oorkappen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en kleuren.

Gereedschap-Expert.nl

Twijfel je nog over wat precies de juiste klus-bescherming is voor jouw klusproject is? Neem dan eens een kijkje op de website van Gereedschap Expert. Zij zijn bij uitstek dé expert van Nederland op het gebied van Gereedschap en huishoud machines. Een team van verschillende experts willen jou  helpen om het beste product te vinden dat bij jouw situatie past. Neem snel contact met ze op of bezoek hun website!

https://www.gereedschap-expert.nl/
August 24, 2021 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar