Drie hoofdtypen beveiligingscamera’s

Comments Off on Drie hoofdtypen beveiligingscamera’s

Beveiligingscamera’s zijn tegenwoordig gemakkelijker toegankelijk dan in het verleden. Ze worden niet meer alleen door bedrijven gebruikt. Tegenwoordig gebruiken veel mensen een beveiligingscamera om hun huis te beschermen tegen gevaren. Beveiligingscamera’s zijn niet alleen toegankelijker, maar ook diverser dan ooit tevoren. Dit kan het kiezen van de beste camera wat moeilijker maken. Voordat je er een aanschaft, moet je weten dat camera’s zijn onderverdeeld in drie categorieën: analoog, XVR en IP. Dit artikel zal deze categorieën allemaal kort uitleggen.

Analoge camera’s

Analoge bewakingscamera’s zijn het oudste type beveiligingscamera’s. Heb je al een analoog beveiligingscamerasysteem in huis en wil je een camera uitbreiden of vervangen, dan zul je vrijwel zeker overgaan tot de aanschaf van een analoge beveiligingscamera. Daar is natuurlijk niets mis mee, maar houd er rekening mee dat analoge camera’s achterhaald zijn en uiteindelijk zullen worden uitgefaseerd.

XVR-camera’s

XVR-camera’s, ook wel 4-in-1-beveiligingscamera’s genoemd, hebben zowel analoge als digitale signalen, evenals AHD-, HDCVI- en HDTVI-signalen. Je kunt zelf kiezen welk signaal je wilt gebruiken, waardoor je de beveiligingscamera kunt gebruiken met moderne AHD-, CVI- of TVI-recorders. XVR-recorders daarentegen zijn compatibel met alle bovengenoemde signalen. Daarnaast zijn er Tribrid-camera’s (3-in-1: analoog, HD-TVI en IP) en Pentabrid-camera’s beschikbaar (5-in-1: analoog, AHD, TVI, CVI en IP).

IP-camera’s

Een IP-camera valt in de laatste categorie. Het staat bekend als eenvoudig te gebruiken en in te stellen. IP-camera’s werken, zoals de naam al aangeeft, met een IP-signaal, waardoor het eenvoudig is om de beelden via je netwerk te verzenden en te bekijken. IP-camera’s kunnen nu worden aangesloten op een netwerkvideorecorder (NVR). Als je een NVR-recorder met PoE-poorten koopt, kun je de IP-camera en de netwerkrecorder rechtstreeks aansluiten via een utp/cat5e-verbinding, wat handig is omdat je zo via dezelfde kabel foto’s en elektriciteit kunt verzenden. Je kunt een IP-camera ook snel in een netwerk integreren, zodat je geen kabels door je hele huis hoeft te leggen. Zoals je ziet, heeft IP-camerabeveiliging veel voordelen, maar is het ook moeilijker te installeren voor beginners. Als je de camera’s niet zelf kunt installeren, kun je professionals inhuren om dit te doen. Zij komen bij je op locatie en installeren direct de door jou gekochte IP-camera zodat je hele huis goed in de gaten kan worden gehouden.

Ben je op zoek naar een nieuwe beveiligingscamera? Kijk dan eens bij Onlinecamerashop.nl.

June 9, 2022 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar