Begeleid wonen in Tilburg; hoe gaat dit in zijn werk?

Comments Off on Begeleid wonen in Tilburg; hoe gaat dit in zijn werk?

Lukt het één van jouw dierbaren niet meer om zelfstandig te wonen? En ben je voor hem/haar op zoek naar een geschikte oplossing? Als dit om een jongere of jongvolwassene met een LVG- of psychiatrische indicatie gaat, ben je hiervoor bij Begeleid Wonen Nederland aan het juiste adres. Wij doen er alles aan om jongeren en jongvolwassenen met een LVG- of psychiatrische problematiek te helpen.

Hoe we dit doen? Dit doen we middels meerdere locaties in het land. Deze locaties bevinden zich bijvoorbeeld in Eindhoven, in Tilburg en in Apeldoorn. In Tilburg bieden wij begeleid wonen aan, zorg op maat én een fijn onderdak. Om dit mogelijk te maken, maken wij met veel genoegen gebruik van een groep deskundige medewerkers. Onze medewerkers zijn vakkundig, zijn ervaren en stralen één al positiviteit uit. Deze positiviteit slaat al snel over op onze cliënten.

Onderdak bieden

Met enige regelmaat krijgen wij een aanmelding binnen voor ons huis in Tilburg. Aangezien dit een kleinschalig huis is, kunnen wij niet direct alle cliënten in huis nemen. Gelukkig kunnen wij 80% van alle aanmeldingen binnen 2 weken in ons huis verwelkomen.

Het eerste doel hierbij is om een fijn onderdak te bieden. Dankzij dit onderdak kan de cliënt tot rust komen, zijn/haar leven op een rijtje zetten en vervolgens toewerken naar een terugkeer. Naar een succesvolle terugkeer in de maatschappij welteverstaan.

Socialisatie

Wij hebben bewust voor een kleinschalige locatie in Tilburg gekozen. Waarom? Omdat onze medewerkers daardoor in staat zijn om de best mogelijke begeleiding aan te bieden. Begeleiding die volledig op het individu, zijn/haar behoeften en zijn/haar achtergrond afgestemd is.

Binnen de locatie in Tilburg heerst een huiselijke sfeer. Een huiselijke sfeer waardoor onze cliënten zich thuis voelen. Daarbij hechten wij ook veel waarde aan een onderlinge gezelligheid; voor onze cliënten biedt ons huis ook direct de mogelijkheid om te socialiseren. Uit ervaringen weten wij dat veel van onze cliënten daar behoefte aan hebben.

Zorg en begeleiding op maat

Iedereen die in ons huis komt wonen, heeft een specifieke achtergrond. Wij brengen deze achtergrond – en problematiek – in kaart, waarna we begeleiding en zorg op maat aan gaan bieden. Deze begeleiding en zorg is volledig op het individu afgestemd, waardoor al snel de eerste stappen gezet kunnen worden.

Uiteindelijk helpen we op deze manier onze cliënten aan een succesvolle terugkeer in de maatschappij. Het doen ons goed om te zien dat dit behoorlijk goed lukt: 78% van alle cliënten die in ons huis in Tilburg hebben gewoond, wonen op dit moment in een zelfstandige woning. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de termen ‘zelfstandigheid’ en ‘zelfredzaamheid’ bij ons hoog in het vaandel staan. Onze cliënten zijn gemotiveerd om zelfstandig te kunnen wonen, maar missen net dat laatste duwtje de goede richting op. Daar helpen wij hen graag bij.

 

Wil je meer over ons huis in Tilburg weten? Of wil je direct een aanvraag doen? Op onze website vind je meer informatie en kun je direct een aanvraag indienen.

https://begeleidwonennederland.nl
December 2, 2021 |

Comments are closed.

Vantage Theme – Powered by WordPress.
Skip to toolbar